Дограма – прозорци и врати от ПВЦ, дървена или алуминиева дограма

Дограма – прозорци и врати от ПВЦ, дървена или алуминиева дограма. Консултация за избор на дограма, според целите – напр. звукоизолация, топлоизолация, по-евтин вариант или комбинация от няколко изисквания.

Изборът на дограма е важен, също както важен е и изработката и монтажът на новата дограма (пвц, дървена и алуминиева). Всяко от тези действия може да доведе до влошени резултати – напр. конденз, мухъл и плесен. На първо място естествено е изборът на профил и подходящ стъклопакет. Всъщност стъклопакетът е по-важен, защото заема по-голяма част от прозореца!

След това се избира фабрика за дограма, където произвеждат прозореца или вратата. Важно е да имате отзиви от последните 2-3 години. Ако имате негативни отзиви от приятели, по-добре потърсете друга фабрика, за да не рискувате… Също така е добре да не поръчвате нова дограма (врати или прозорци) в дните около годишните отпуски, защото тогава се насъбират много поръчки и е възможно работата да се претупва. Ако имате време – заложете на сигурно и изчакайте няколко седмици.

Когато новите прозорци или врати са изработени, може да се пристъпи към монтаж на дограма. Важно е да знаете, че след монтажа, е възможно крилата да спаднат и да се наложи пренастройка на механизмите и обкова. Също така би било полезно, ако монтажникът е опитен и едновременно с това е ваш познат. Така ще си осигурите малко повече внимание при монтажа.

При отлично нивелирани прозорци и врати, вие ще можете да се насладите на подобрен комфорт. Екипът ни извършва монтаж на дограма и настройка на обкова на прозорци и врати. Ако можете да си осигурите по-добра цена на дограма, при поръчка без монтаж, ние ще ги монтираме за вас на цена по договаряне, зависеща от размера на прозорците и вратите и броя на отваряемите крила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *