Консултантски услуги за ремонт и строителство

Консултантски услуги за ремонт и строителство е услуга и етап при ремонт или строителство на сгради. Целта е да се изпълнят изискванията на възложителя и инвеститора след всички ремонти строителни дейности.

Консултацията е важен етап, когато правите нещо по-голямо от боядисване с нова боя. Понякога консултацията може да спести голям процент разходи, ако решите да направите ремонт по начин, за който вие се сещате, но не знаете за по-подходящ начин.

Избор на строителна технология – материали, труд и време

Технологиите напредват и се измислят и внедряват различни строителни материали, които могат да заменят напълно някогашните методи за строителство. Изборът на метод, технология и строителни материали трябва да се направи от възложителя, след като бъдат разяснени предимства и недостатъци за всеки конкретен проект.

Именно информирания избор на възложителя може да спести много средства, защото всяка технология изисква разходи за строителни материали и труд, заедно с определено време за извършване на дейностите по строителство и ремонт. Понякога парите не са решаващи, но е важно да стане бързо и чисто! Изборът трябва да се базира на целите и изискванията, заложени в строителния проект.

Консултация за избор на материали

Изборът на материали се базира на много фактори. Нека вземем например закупуването на нова дограма – нови прозорци, които да бъдат с отлична топлоизолация (ниска топлопроводимост) и здрав обков. Изборът може да е по препоръка на приятел, по технически данни на производителя, по цена, по препоръка на познат монтажист и други фактори за вашия конкретен случай.

Нашият опит през годините ни прави перфектният консултант – знаем характеристики, цени и имаме опит – продукта е тестван във времето. Базирайки се на нашия опит, можем да ви дадем 2 вида съвета:

  • можете да се доверите на “тази” конкретна марка – не сме имали оплаквания от нея
  • не се доверявайте на “онази” конкретна марка, тъй като сме имали рекламации или проблеми няколко пъти…

Същото важи за целия спектър от строителни услуги за вашия ремонт – избор на външна врата, интериорни врати, подова настилка, ламперия за стени и таван, дебелина на топлоизолация, вътрешна или външна топлоизолация (напр. за таван на апартамент) и т.н.

Избирайки качествени материали, ще намалите времето за работа и ще имате по-дълъг живот на дадения материал (напр. прозорци и врати). По този начин ще си спестите разправии с майтори в бъдеще, ще спестите нерви и пари!

Качествената и съвестна работа ни прави добри в нашата дейност и затова хората ни препоръчват на свои близки, приятели и познати!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *