Жилищното строителство в България се ускорява през 2017г.

Жилищното строителство в България се ускорява през 2017г. Информацията се базира на броя издадени разрешителни за строеж и броя на започнатите нови сгради, по данни на НСИ (Националния статистически институт).

Процентите на увеличение на разрешителните за строеж на жилищни сгради е над 20%, спрямо 2016 година. Увеличението при другите типове сгради също е двуцифрен процент – над 10%. Повече информация в цифри можете да разгледате от статията на Инвестор.БГ.

Съвсем нормално, ремонтите в съществуващите сгради също се повишават, което повишава комфорта на живот в тях и удължава срокът на експлоатация. Цените в строителството и ремонтите също тръгват нагоре и се забелязва постепенно увеличение. Така че не отлагайте прекалено много, а се договорете за срок и цени за строителство (или ремонт) преди пика на в летните месеци!

3 comments

  1. Цените за ремонт на покриви също се повишават на общия фон. Качествените фирми обаче остават малко на пазара, тъй като за повечето хора водеща е цената, която е за сметка на качеството. Качествени ремонти на покриви – novabild

    1. Боклуци такива (novabild), пишете за качество и как да се пазим от измамници. ЛИЦЕМЕРИ! Дано някой прочете това и не се излъже да работи със вас.

  2. Факт – все повече семейства търсят ново строителсво. Това налага и ръста на строителната активност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *